LUXUS & WOODSTOCK | TANITIM

Luxus, 2005 yılının şubat ayında kurulan; keman, akordiyon, akustik gitar, perküsyon, klarnet, bas gitar ve davul kullanarak oriental-blues tarzında ve balkan havalarından eserler sunan müthiş bir grup.. Babylon, Balans, Shaft, Araf ve Hayal Kahvesi gibi popüler mekanlarda konser veren grubun bir de albümü var: Acayip Şeyler İkinci albümleri de yolda..

Luxus'u diğer gruplardan ayıran özelliği; müthiş bir uyum içerisinde çalmaları! Sonuçta canlı çalmak zordur ama Luxus'u CD'den dinliyor gibi hissediyorsunuz sahnede izlerken.. Performansları ve playlistleri de çok iyi.. İnanılmaz yüksek tempolarda çalıp sizi deli gibi çoşturuyorlar ve bu sırada da o uyumdan ödün vermiyorlar.. Ana solist ve kemanda Alper ile vokalde ve klarnette Kamucan'ın sesleri çok iyi.. Özellikle Alper'in şarkıları söylerken gerçekten eğlendiğini ve hissederek söylediğini sürekli oynayan ellerinden anlayabiliyorsunuz.. Neden Saçların Beyazlanmış Arkadaş ve Haydar Haydar coverleri muhteşem! Şuan çıktıkları belli mekanları yok.. Mekanları yada rehber siteleri takip etmeniz gerekiyor.. Albüme adını veren Acayip Şeyler'in klibini yazının sonunda izleyebilirsiniz..

Luxus'un şuradaki resmi web sitesinden şarkılarının kısa versiyonlarını dinleyebilir ve fikir edinebilirsiniz..


Müthiş bir gece yaşatan Luxus'u Kadıköy'deki Woodstock'da dinledim.. Ekim ayında, Shaft'ın sağ çaprazında açılan yeni pub/bar burası.. Düzgün, temiz, şık ve kibar bir yer Woodstock.. Pazar ve pazartesi hariç hergün canlı müzik var.. Alt katı canlı performanlar için.. Atmosferi de müziği de başarılı..  Şurada resmi web sitesi ve burada da Facebook grubları var..


Galiba pat diye bitti işte böyle bu yazı da...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...