CEM YILMAZ - hayde - KAZIM KOYUNCU | izle


Av Mevsimi filminden 1:30 saniyelik bir sahne ile dillere düşen rahmetli Kazım Koyuncu'nun Hayde isimli müthiş türküsüne bir göz atalım bakalım..


Rize yöresinden söz ve müziği anonim olan bu türkü; aynı zamanda Kazım Koyuncu'nun 2004 yılında çıkardığı solo albümünün de adı.. Hayde, Balkanlarda konuşulan Türkçe'de -tahmin ettiğiniz üzere- hadi anlamına gelmekte..Karadeniz'lilerin çok sevdiği ama eski bir türkü olduğu için yöresi dışında az bilinen, Kazım Koyuncu'nun müthiş düzenlemesinden sonra daha fazla kitleye yayılan ama yine de azınlıkta olan bir avuç insanın bildiği bir türküydü Hayde.. Ama şimdi durum farklı!

Av Mevsimi filminde ana konuyla zerre kadar alakası olmamasına rağmen; hani nasıl derler filmin flaş olayı, herkezin diline düşecek bir malzeme bulma çabasından ötürü filme konmuş olduğunu düşündüğüm Hayde sahnesi oldukça başarılı.. Cem Yılmaz'ın gerçekten çok iyi oynadığı, koroyla söylendiği için etkisinin arttığı ve renkli ritm düzenlemesiyle -kısa da sürse- istenilen etkiyi yarattı bu sahne; şimdi herkesin dilinde Hayde..

Kazım Koyuncu'nun orjinal versiyonunda harika bir tulum solosu da vardır ve müzikal açıdan zengin bir düzenlemedir.. Her iki farklı yorumu da haberin devamında izleyip, dinleyebilirsiniz..

Bu arada Av Mevsimi'ne de kısaca bakarsak.. Film polisiye olduğu söylenen senaryosuyla maalesef zayıf.. Güzel başlıyor ama nispeten ikinci yarının başlarına denk gelen bir sahne ile sonunu tahmin ediyor ve herşeyi bilerek izliyorsunuz.. Bu benim için önemli diyorsanız film sizi sıkacaktır.. Ama önemsiz diyorsanız da bir seveceksiniz.. Çünkü karakterlerin özel hayatlarıyla da paralel giden film bu yönüyle güzel akıyor.. Şener Şen her zaman ki gibi, Cem Yılmaz gerçekten iyi, rolüne inandırıyor ve Okan Yalıbık ise beklemediğim kadar doğal bir oyunculuk sergiliyor.. Ah bir de o malum yerde anlamasaydık da filmin sonunu, tempo da düşmeyevereydi..  Velhasıl Hayde...

Av Mevsimi - Hayde | Resmi Sitesinden alınmıştır.




Kazım Koyuncu | Hayde

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...