KILIÇ GÜNÜ | OSMAN SINAV


Osman Sınav


Melike Güner
Osman Sınav.. Kim ne derse desin Türkiye'de farklı bir yere sahip, farklı işler yapmış yada yapmaya çalışmış bir yönetmen.. Sıcak Saatler'in ilk zamanları, sevin yada sevmeyin bir Deliyürek gerçeği, en tuhaf dizi Ekmek Teknesi ve tabiki Kurtlar Vadisi.. OS, Kurtlar Vadisi'ni 55. bölümde Pana Film'e devretti.. İşte ne olduysa bu anda oldu! Ben bu devrin altında başka işler olduğunu düşünüyorum; kimse 55. bölümde en ama en zirvedeyken kendi ürettiği yapımını başkasına devretmez! Bence bir dümen oldu ve ne olduysa OS diziyi bıraktı.. Ekmek Teknesi'ni de bıraktı.. Bu dönemden sonra ne yapsa tutmadı.. Kapıları Açmak patladı.. ATV'de Masumlar'ı çekecekti, fragmanları bile döndü ama son anda anlaşamadılar ve o da patladı.. Hiçbir kanal OS'a evet demiyordu.. Her zaman ses getiren diken üstünde yapımlara imza atan OS gitti Doludizgin Yıllar adında gençlik dizisi çekti.. TRT1'de kendi halinde takılıyordu.. Yine TRT1'e Sakarya Fırat'ı çekti.. Belki mesajı anlamlıydı ama eski yapımları gibi değildi.. Hiçbir zaman bilemeyeceğiz ama bence birileri OS'u engelliyordu.. Buna eminim!

Her neyse uzatmıyım, ATV'de sıcağı sıcağına yeni dizisinin tanıtımını gördüm: Kılıç Günü Şuan dizinin bir tek oyuncusu belli o da Melike Güner (Ekmek Teknesi'nden hatırlarsınız) Nedir ne değildir bilmiyoruz, yavaş yavaş basına dökülecektir, nekbey de yazacaktır, takipte kalınız...

Edit 1: Iste dizinin oyuncu kadrosu: Melike Guner, Tansel Öngel, Tamer Levent, Ertan Saban, Dursun Ali Atay, Serdar Yeğin, Nur Erkul, Yurdaer Okur, Teoman Kumbaracıbaşı ve Leyla Bilginel..

Edit 2:  Dizi, bir intikam öyküsü uzerine kurulu ve toplam 90 bolum surecek.. Tabii bir terslik olur da yayindan kalkmazsa.. Neden 90 bolum surecek derseniz, bakin Osman Sinav ne demis:

"Hikayemizin bir tarafı varoşlara, bir tarafı ise plazalara uzanıyor. Kahramanlarımızın 90 günü var. Aşırı bir burun kanaması ile gittiği doktor, kahramanımıza 90 günlük ömür biçiyor. Onun mezar taşını ısmarlayarak başlıyoruz diziye..Hikayemizde kahramanımızın her gününü bir bölüme sığrıracağız"

Kisacasi 90 gün 90 bölümde anlatılacak.. Senaryosu bir yılda hazırlanan dizinin oyuncu kadrosu için 6 aylık bir çalışma yapılmis.. Dizinin senaristi ise Süleymen Çobanoğlu..

nekbey der ki: Ezel ve intikam hikayesi tuttu ya! Bir intikam hikayesi de buradan! Eh be Osman'cigim...





8 yorum:

Engin dedi ki...

Osman Sınav'ın kalitesine diyeceğim yok da Sıcak Saatler'de onun yerine Veli Çelik'in gelmesi diziyi olumlu yönde çok etkilemişti... Hele o bar sahnesinde Ahmet Yurdakul ile birlikte Veli Çelik yerine Osman Sınav'ı hiç düşünemiyorum.. :)))))

Yeni dizide başarılı olur umarım...

Adsız dedi ki...

Osman Sınav bence de güzel işler yaptı fakat can alıcı nokta şu ki Osman Sınavı Osman Sınav yapan rahmetli Ömer Lütfi Mete ve onun yetiştirdiği Raci Şaşmazla, Bahadır Özdener dir. osman Sınav ın ismini duyurduğu dizi Deli yürek ti ki bu dizi, KV ve Ekmek Teknesi nin yazarları bu isimlerdi. Bu isimlerle yolları ayrıldıktan sonra hiçbir işi tutmadı çünkü elindeki işlerin hiçbirinin hikayesi ve senaryosu iyi değildi bence. Az önce bu yeni dizinin fragmanını gördüm ve ilk işim hikae ve senaryo kime ait diye araştırmak oldu ama pek birşey bulamadım. Diziyi izleme fırsatım olmayacak ama bekleyelim görelim bakalım tutacak mı?

Adsız dedi ki...

Az fragman yapılıyor ama yine de melike güner için izlemeye değer bir dizi. Konu açısından hiçbir sitede bilgi yok daha fazla tanıtım yapılmalı

Engin dedi ki...

90 gün 90 bölüm mü sürecekmiş. Turkish "24" mü geliyor yoksa... :)))))

Adsız dedi ki...

Daha ne kadar sürecek bu tarz ikinci sınıf oyunculuklarla bezenmiş şiddet dizileri bilemiyorum ama fragmanlardan Melike Güner'inki tüylerimi diken diken ediyor böyle kötü abartılı bir oyunculuk görmedim, diğer oyuncularında hakkını vermek lazım tabi...

Adsız dedi ki...

amına koyim senin adsız
sen napılsa begenmezsn bu diziyi aynı sekilde ozendiğin npiç gavurların olsa
hastası olurdun.

Adsız dedi ki...

sayın osman sınav atv,yi şidetle kınıyurum

Adsız dedi ki...

kılıç dizisinin devam etmesini istiyuruz

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...