NTV'den FARKLI BİR PROGRAM: "SAHNE KLASİKLERİ "

NTV'de tiyatro severlere yönelik drama ağırlıklı bir program başlıyor.. Bir nevi televizyon tiyatrosu.. İlginç bir Proje.. İlk bölümün oyunu ise Hamlet ! Ayrıntılar....

Programda her hafta dünyaca ünlü bir tiyatro eseri sahnelenecek..
Öncesinde oyunla ilgili bilgiler verilecek..
Her bölüm 30 dakika olacak..
Yönetmen Arzu Akmansoy..
Oyuncular Tekin Akmansoy, Zihni Göktay, Toprak Sergen, Ege Aydan ve genç tiyatro oyuncuları..
Program her pazar 14:10'da NTV'de...

Proje kulağa hoş geliyor.. Gerçekten titiz çalışırlarsa ortaya güzel birşey çıkacağını düşünüyorum.. Diğer oyuncuların yanında Toprak Sergen azıcık farklı kalmış.. Biraz abatılı oynar ama severim kendisini..İlk bölümün oyunu Hamlet olan programın basın bülteni şöyle:

William Shakespeare’in ölümsüz eseri Hamlet dünya tiyatrosunun en bilinen, en çok sahnelenen, en çok yorumlanan ve en çok uyarlanan eseri. Danimarka Prensi Hamlet’in bir suikaste kurban giden babasının intikamını alma çabalarını anlatan oyun 1599 – 1601 yılları arasında yazılmış ve ilk kez tahminen 1607 yılında sahnelenmiş. Tiyatro dışında defalarca sinemaya, televizyona ve farklı sahne sanatlarına da uyarlanan Hamlet’in NTV’de yayınlanacak versiyonunda ise Ege Aydan’ın liderliğini üstlendiği bir tiyatro grubunun yorumunu izleyeceğiz.

“Hamlet” rolünde Toprak Sergen, Ophelia rolünde Akasya Asıltürkmen, Getrud rolünde Güneş Berberoğlu, Claudius rolünde Hakan Güneri, Polonius rolünde Sezai Aydın, Laertes rolünde Arda Aydın, Horatio rolünde Kerem Kobanbay, Mezarcı rolünde Beyti Engin ve tiyatro topluluğunun rejisörü olarak Ege Aydan rol alıyor.


“Hamlet”in ardından Moliere’in “Cimri” ve Turan Oflazoğlu’nun “4. Murat” eserleri de Sahne Klasikleri’nde gelecek haftalarda sergilenecek.


“Sahne Klasikleri” her Pazar saat 14.10’da NTV’de yayınlanacak.

2 yorum:

Ayla Arslancan dedi ki...

Haber verdiğin için teşekkürler,evde olabildiğim zamanlar,seyrederim...

Adsız dedi ki...

toprak sergen terry i seslendiriyordu ona hayranım

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...