EZEL'İN JENERİK TASARIMI ÇALINTI ÇIKTI

Videodan önce birkaç cümle...sevin, sevmeyin; izleyin yada izlemeyin Ezel; özellikle çekimleri, doğru castı ve hızlı temposuyla piyasadaki diğer işlere oranla bir kuple de olsa öne çıkmayı başardı.. lakin böyle iyi yapımlara alışık olmayan bizler meraklandık tabii; Ezel %100 Türk işimi acaba? önce senaryosunun Alexandre Dumas'ın baş yapıtı Monte Kristo Kont'undan esinlenilerek yazıldığı ortaya çıktı..
ve şimdi de son bomba; dizinin jenerik tasarımının yine yabancı bir filmden kelimenin tam anlamıyla birebir arak olduğu anlaşıldı.. 

2007 yapımı Vacancy isimli korku/gerilim filminin jeneriği ile Ezel'in jeneriğini karşılaştırmalı olarak gösteren, şahsen hazırlamış olduğum videoyu izleyin bakalım, siz ne düşüneceksiniz..

bu haberler insanın canını sıkıyor biraz, diziden soğutuyor, Cengiz'in dediği gibi "hadi bee" diyoruz ama öyle yada böyle -kendi adıma- Ezel'i izlemeye devam edeceğim..

5 yorum:

Serdar ~ vordven dedi ki...

"Vacancy" iyi bir gerilim filmidir ama vizyona girdiği dönem pekte seyirci çekememiş, arada kaynamıştı. Bu esinlenmeyi (ya da bariz araklamayı) yapan kişiler "doğru" bir kaynak seçmiş diyebiliriz :) Fazla göz önünde olmayan bir film, kim nereden farkedecek, görecek dediler herhalde... Ama farkedilmiş işte !

Unknown dedi ki...

vay 3kaatçılar ben de ne güzel jenerik yapmışlar nan diyordum :) aslında çok da şaşırmadım ne zaman türklerin yaptığı bişeyi beğensem böyle çalıntı çıkıyor ya neyse!..

Unknown dedi ki...

@ Ally; beğenmeye korkar olduk.. altından hep birileri çıkıyor..

Adsız dedi ki...

peki bunu yapanlar orjinaldir biz tasarladık biz yaptık mı diyorlar belki kabul ediyordur adamlar ....

Unknown dedi ki...

arkadaşım önemli olan kabul edip etmemek değil ki zaten önemli olan orijinal bişeyler üretmek. sanatçıyım diye geçinen insanlar bile tamamen özgün olması gereken sanat denen şeyi böyle yapacaklarsa bıraksınlar bence, hiç yapmasınlar...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...