BİR ROMAN DİZİSİ DAHA


Yaprak Dökümü ile başlayan romandan dizi yapma furyası tam gaz devam ediyor.. Yeni dizimizin adı Kalp Ağrısı.. Halide Edib Adıvar’ın aynı adlı romanından uyarlama.. Dizinin künyesi şöyle:
Yapım : Vega Yapım
Yönetmen : Kumral Pakel
Görüntü Yönetmeni : Sami Saydan
Sanat Yönetmeni : Mustafa Z. Ülkenciler
Senaryo : Kuledibi Senaryo Grubu
Müzik : aria
Oyuncular : Beste Bereket (Zeyno), Sarp Levendoğlu (Hasan), Selma Ergeç (Azize), Polat Bilgin (Saffet), Köksal Engür (Akif), Almıla Uluer (Handan), Zafer Diper (Asım), Güneş Sayın (Gülsüm), Ushan Çakır (Nihat), Kerem Coralıgil (Hikmet), Murat Danacı (Cemal), Tuğrul Tülek (Zeki), Şebnem Gürsoy (Rabia)


Sinopsis de şu şekilde verilmiş: Modern bir tasarımcı olan Zeyno (Beste Bereket) ve yakışıklı bir gemi kaptanı olan Hasan (Sarp Levendoğlu) ortak arkadaşları Azize’nin (Selma Ergeç) verdiği bir partide karşılaşırlar. İlk görüşte aşka düşen gençlerin o andan itibaren kalp ağrısı başlayacaktır. Çünkü önlerinde aşılması güç engeller vardır. Zeyno, Hasan’a aşık olan en yakın arkadaşı Azize’ye (Selma Ergeç) ve nişanlısı Saffet’e (Polat Bilgin) aşkı uğruna ihanet edebilecek midir? 

Beste ve Sarp nispeten genç kuşağın sevdiği oyuncular.. Roman ise oyunculara göre daha ağır kalıyor.. Köksal Engür ve Almila Uluer ise dikkat çekici, sağlam isimler.. Müzikler de Cengiz Onural ve Bora Ebeoğlu'ndan oluşan aria.. Klarinetli jenerik müziğine bakılırsa müzikler can yakacak..

Senaristler Kuledi Senaryo Grubu.. Şöyle bir baktığımda eskilerden Yol Arkadaşım, Beyaz Gelincik, Çemberimde Gül Oya; yenilerden Kasaba ve Aşk Yakar'ı yazmışlar.. E referansları fena değil.. Hepsi uzun ömürlü diziler..

Buraya kadar iyiydi gidişat ama yönetmenimiz Kumral Paker biraz vasat bir tablo çiziyor..
Yaban Gülü, Düşler/Gerçekler ve Estağfurullah Yokuşu gibi ismi bile zor hatırlanan ve hepsi kısa ömürlü dizilere imza atmış..

Tanıtımları dönmeye başladı dizi şubat iyi içinde ATV'de ekrana gelicek.. Bakalım bu deli yarışta ne yapabilecek?


Dizinin aria'ya ait Jenerik Temasını dinleyebilirsiniz..






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...