TANGERINE DREAM - BETRAYAL | dinle

Play'e bastığınız anda anımsayacağınız, yıllardır aşina olduğunuz ama kuvvetle muhtemel kimin nesidir bilmediğiniz bir melodiyi ve grubunu tanıtacağım bugün size..

Alman müzik grubumuzun adı: Tangerine Dream! 70'lerde Pink Floyd'a benzer çalışmalar yaptıktak sonra elektronik öğelere yöneldiler ve sonrasında elektronik müziği babası ilan edildiler.. Stüdyo, film müziği, konser derken 100 CD'yi aşkın albümleri vardır.. Eserlerinden çoğu reklam ve haber jenerik müziği olarak kullanılmıştır.. En verimli ve güzel zamanları nispeten 70'ler ~ 80'ler arasıdır.. Kült vampir filmi Near Dark'ın başta olmak üzere birçok filmin müziklerini yapmışlardır..

Pekii biz nereden hatırlıyoruz bu gruba ait Betrayal parçasını? Tabiki arakçı Türk sinemasından.. O zamanın filmlerinde genelde tecavüz geliyor müziği olarak kullanılmıştır; müzik girerse sonuç kaçınılmazdır.. Sinemamızın kült filmlerinde de yer almıştır ki; en meşhur olanı Cüneyt Arkın, Nuri Alço ve Banu Alkan'ın Katiller de Ağlar filmidir..

Son ve önemli bir not: Tangerine Dream imzalı Betrayal; William Friedkin'in aykırı filmi Sorcerer'in (1977) soundtrack albümündendir..  Bu kadar intro yeter, hadi açın sesi..

 Betrayal - Tangerine Dream - Sorcerer Soundtrack





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...