22 AGUSTOS INTERNET DARBESİ 2


Dün buradaki yazımda 22 ağustostaki internet darbesini eleştirmiş, konuyla ilgili medyadaki haberleri içeren 3 tane link vermiştim.. BTK Başkanından anında yanıt geldi, özetle şöyle diyor: 22 ağustos günü üç adet filtre sistemi yürürlüğe girecek, eğer bunlardan birini kendi isteğinizle seçmezseniz otomatikmen standart pakette sayılacaksınız ve standart paket dediğimiz şeyin de şuanki internetten bir farkı yoktur.. Yani sadece isterseniz filtre uygulayacaksınız.. Başkanın açıklamarı ve ayrıntılı haber şurada. Bu söylenenler kanundaki 7. madde de yer alıyor, buradan okuyabilirsiniz..

Yani sanıldığı gb 22 ağustos'ta bir facia ile karşılaşmayacağız ama faciaya doğru yola çıkmış olacağız.. Çünkü, bu yeni yasa diyor ki: Filtreleri aşarsan ve yasaklı siteye girersen bu suçtur.. Şimdi işte burası karmaşık.. Ben standart pakette kalsam dahi DNS ile yasaklı bir siteye girdiğimde suç mu işlemiş olcam? Yoksa sadece çocuğu için filtre alıp da ona rağmen DNS kullanan mı suç işlemiş sayılacak?

Bunu da geçtim, şuan bile sadece 60.000 yasaklı site var.. Yasaklı kelimelerin de açıklanmasıyla bu sayı giderek artacak.. Standart pakette bile olsak bir çok site yasaklanacak.. Haydar ve nefes kelimeleri yasaklı, daha ne olsun!

Belirsiz o kadar çok durum var ki.. Skype'nin ve hatta google'ın bazı servislerinin kapanma ihtimali.. İçinde sadece bir yasaklı kelime var diye kapanabilecek siteler.. Belki beni de yasaklarla, arada bok diyip, +18 videolar koyuyor ve toplumun ahlakını bozuyorum.. Bu yasa hakkında açılmış ve açılacak olan davalar.. Ekşisözlük'ün yasaklı siteler arasına koyulması sonra BTK'dan birinin çıkıp "yanlışlıkla koyuldu, sorun yok" demesi.. vs vs vs..

Sonuç olarak bu kadar satır ne hakkında konuşuyoruz; internetten. Bu kadar vesvese internet için.. O nu da karman çorman yapmaya hazırlanıyorlar belki de yaptılar bile.. Tecavüzden serbest kalanların ama yasaklı bir siteye girdiği için suçlu sayılacakların ülkesinde yaşıyoruz.. Kimbilir belki seneye nekbey.com'a girdiğiniz için suçlu olacaksınız, hakkınızda işlem yapılcak.. ha ama arabayla birini ezebilir ya da birine tecavüz edebilirsiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...