GANİ MUJDE'DEN NAHOS DURUMLAR


Gani Müjde... Yazar, çizer.. Kaygısızlar, Ruhsar, Hayat Bilgisi vs.. gibi dizilerin senaristi.. Son işi Yahşi Cazibe.. Kendisine bayılmam ama severim de.. Düzgün adamdır.. Belirli bir tarzı vardır..

Gani, Milliyet Cadde'ye bir röportaj vermiş bugün yani 9 mayıs pazartesi günü..  Ahanda burada. Demiş ki: "Büyük cümleleri seven biri değilim yapım gereği. Ama komedi dizisi nasıl yazılır iyi bilen insanlardan biriyim." Bir hayli iddaalı bir cümle.. Gani'den beklemediğim bir cümle.. Tasvip etmediğim bir tavır! Hadi hem bu kadar yılın şerefine hem de Yahşi Cazibe'nin tutması uğruna böyle bir cümle edesin geldi.. Şimdi gelelim asıl olaya.. Beni delirten olaya...

Yarım Elma dizisini hatırlar mısınız? Show TV'deydi.. 2002'de.. Günay Karacaoğlu ve Janset başroldeydi.. Baş senarist de Gani Müjde'ydi. Şimdi sen "komedi dizisi nasıl yazılır iyi bilen insanlardan biriyim." cümlesini kur, ardından da Yarım Elma'yı yeniden çekeceğinin haberi gelsin!

Ben böyle olaylara gıcık oluyorum arkadaş! Bu kadar iyi biliyorsan neden yeni birşey yaratmadın da eski dizini yeniden çekmeye karar verdin? Neden? Çünkü Yarım Elma o zamanlar sevilmişti, belirli bir hayran kitlesi oluşmuştu, güzel iş denmişti.. Şimdi ise yeni bir dizi yaratmanın zorluğu ile uğraşmadan, armut piş ağzıma düş misali; Janset'in yerine de popüler güzel Burcu Esmersoy'u koyup; zaten zamanında beğenilmiş ve şimdi de belli bir ratingi alması muhtelem bir işi yeniden önümüze koyursun!

Ha bunu birçok kişi yapıyor, sen de yap, ayıp değil elbette .. Belki de eski halinden daha güzel olacak dizi, iyi ki yeniden yazmışsın diyeceğiz.. Ama bunu yapacaksan o lafı etmeyecesin! "komedi dizisi nasıl yazılır iyi bilen insanlardan biriyim." demeyecesin! Diyeceksen de yeni iş yaratacaksın.. Demeyeceksen de nekbey sana kızacak, hoş göreceksin Gani Bey..

1 yorum:

mine dedi ki...

yahu adam çok başarılı iki üç lafı için topa tutmayınız derim : ) yukarıdaki dizilerin çoğu hala akıllarımızda : ) demek biliyor az buçuk birşeyşler bu kadar ağlayan sızlayan ekranda azıcık da gülmenin reklamı yapılsın di mi ama : )

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...