SEFA DOĞANAY HAKKINDA

Sefa Doğanay taklitleriyle Yetenk Sizsiniz'de birinci oldu.. Seveni bir hayli fazla ama sevmeyenleri -ki izleyip güldüklerine eminim- iki türlü çamur atma işlemi uyguluyor:

1) Sene 2011 hala taklitlerle prim yapıyorlar
2) Ata Demirer'in, Yavuz Seçkin'i taklit ediyor..

1) Sene 2111 olsa bile taklit her zaman eğlence ve yenetek sayılacaktır, ülkemizde de dünyada da.. Taklit yapmak yetenektir, komiktir.. Mimikler de işin içindeyse daha komiktir.. Hele ki taklidi yapılan kişiyle zıt bir mizansen içinde yapılıyorsa daha da komiktir.. Birçok insan taklit ile meşhur olmuş, piyasa bu şekilde girmiştir.. Ben de çok şahane Şansan Büyüka takliti yaparım.. Şuan hiçbir popülerliği kalmamasına rağmen hala milyon kere gören arkadaşlarım hala istemsiz bir şekilde gülerler, gülümserler..

2) Ata ve Yavuz ikisi de iyi taklitçidir.. E Sefa da taklit yapıyor.. Taklitin üstünden taklit olur mu? Ne kadar akılsız bir eleştri.. Ulen takliti yapılan ünlü orada duruyor.. Yeteneğin varsa, bakarsın ve yaparsın.. Bülent Ersoy'un taklitini Ata'yı taklit ederek yapmak ne demektir? Tabiki benzerlikler olacak, ünlü aynı ünlü.. Herkes kendi kabiliyetince kapar birşeyler ve yapar.. Kimi yerini Ata iyi yapar, kimi yerini öbürü.. Maksat çamur atmak olsun diye yapılan şeyler bunlar..

Kimi tartışmalar da şu yüzden çıkıyor, bizim milletimizin ayarı yoktur, diyorlar ki: Çok sağlam bir komedyen geldi! Öbür taraf da diyor ki: hadi ordan.. Neden böyle kesin yargılar veriyoruz? İlla bir isim takmak şart mı? Sıfat takma, güzeldi de.. Ben şahsen Sefa'yı başarılı buldum.. Taklidini yaptığı kişileri rencide etmeden ve güzel mizansenlerle oynadı oyununu.. Komikti, başarılıydı, sempatikti.. O kadar.. Sit-com'larda oynamak istediğini söylüyordu Sefa; umarım oynar.. Güzel resim veriyor yüzü.. Adım atmış oldu yola.. Yeni yüzler yeni yetenekler.. Eskilerden sıkıldım artık..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...