KILIC GUNU MUZIKLERI



Buradayim, gitmedim bir yere.. Icimden gelmiyor su siralar..Tetris oynayin, en eskisi, ilki: http://www.tetrislive.com/ Kilic Gunu'nun muzikleri cok kotu, ikinci sinif genclik dizileri gibi.. En klasik ve kotu distortion tonuyla liv liv liv... Baglamaci Ulas Ozdemir'e dizi muzigi yaptirirsan.. Dizi atmosferine bu kadar zit bir muzige de Osman Sinav nasil okey demis? Gene tutamadim yazdim..Laptop'tan, EN klavye kusurlari icin ozur..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hadi ulan sen ne anlarsın müzikten. değil mi; bilmem kimin konçertosu olsa bayılırdın? yahu diziyi izlemiyorsun tamam sevmiyorsun. benimde sevmediğim nice güzel diziler. ama bari diziyi kendi içinde eleştir. bu dizi için yapılabilecek en iyi müzikler bence. hele sadece şu piyano ve batteriden oluşan 2. jenerik müziği bu diziye tam oturmuş.sanatsal yönünü tartışacaksak önce dizi kavramının sanata ne kadar açık olduğunu tartışalım ha ne dersin.

Unknown dedi ki...

@ adsız, "hadi ulan sen ne anlarsın müzikten" gibi hoş olmayan bir üslüpta yaklaşmasınıza rağmen belki derdimi biraz daha iyi anlatabilirim diye size cevap yazıyorum! ayrıca konçerto sevdiğimi nereden çıkardınız bilmiyorum..sanatsal yönüyle ilgili birşey yazmadım, düşünmüyorum da..

dizide bir tane müzik yok! ve haliyle içersinde elbette diziye uyan müzikler var.. müzikle uğraşan ve sektörün içinde olan birisi olarak şunu söyleyebilirim; jenerik temasında kullanılan distortion gitar dizinin havasına uymuyor! ayrıca tonu da kötü.. o ton hem biz de hem yurtdışında genel olarak gençlik yapımlarında kullanılır.. böyle şart yok ama genelde böyle.. öüthiş bir ton ve düzenlemeyle kılıç günü'ne uyarlanabilidi belki ama bu haliyle -bence- uymuyor.. deliyürek, kurtlar vadisi, sağır oda vb vb dizilerin temalarını hatırlarsınız durumu daha iyi anlayabilirsiniz..

sevgiler...

Adsız dedi ki...

Arkadaşım her şeyi geçtim müzikten anlamadığın o tona distortion demenden belli o distortion değil elektro gitarın crunch(soft distortion da denilebilir cok dogru olmasa da) tonu bunu bir anla. Dizi için bir yorum yapamam ama müziği güzel o ton da gayet oturmuş ve hoş bir senkron çıkmış ortaya kanımca.

Adsız dedi ki...

Selamlar; siz beğenmiyorsunuz müziği anladıgım kadarıyla ancak müzik sektorunun icinde biri olarak demissiniz ben de elektro gitar calıyorum ve bir arkadasıma bu sarkıyı calacagıma söz verdim kulaktan tamamını cıkaramıyorum eger varsa sizde nota veya tablarını bana verebilir misiniz diyecektim.. (mesajıma cevap yazarsanız var yok diye ben size mailimi yollarım) Şimdiden çok teşekkürler kolay gelsin..

Unknown dedi ki...

adsız 1; zevkler ve renkler tartışılmaz, bana kötü gelen size iyi gelebilir.. ne ben kötü dedim diye sizin fikriniz; ne de siz iyi dediniz diye benim fikrim değişecek.. soft distortion da denildiğini yazmıştınız.. demek o kadar yanılmamışım.. elektro gitar çalmamam müzikten anlamadığım anlamına gelmez.. yada dediğiniz gibi crunch yazsaydım yine laf edecektiniz, neden kötü diyorsunuz diye.. laflarımı sanki size birşey söylemişim gibi algılayıp, diziyi bu kadar sahiplenip emir cümleleriyle konuşmanızı anlamıyorum..sonuç: ben beğenmiyorum, siz beğeniyorsunuz.. hepsi bu.. sevgiler...

adsız 2; üzgünüm, eserin notaları yok bende..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...