NERDE HANİ | İPUCU BEŞLİSİ


Çok iyi bildiğiniz bir şarkının muhtemelen daha önce hiç duymadığınız bir halini dinleteceğim sizlere.. Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un oynadığı Her Şey Çok Güzel Olacak filmindeki Bu Ne Biçim Hikaye Böyle şarkısını hatırlarsınız.. İşte bu parçanın temeli aslında 1973 yılında atılmış!

70'lerin başında o zamanlar Özkan Uğur askerdeyken, Mazhar Alanson ve Fuat Güner birlikte müzik yaparlar.. Daha sonra Özkan askerden dönünce, perküsyonda Ayhan Sicimoğlu ve klavyede Galip Boransu'yu da yanlarına alarak İpucu Beşlisi grubunu kurarlar.. Pop demeye dilimin varmadığı, hem o dönemin hem de klasik MFÖ soundunun harmanı olan grubun ilk meyvesi 1973 çıkışlı Türküz Türkü Çağırırız albümünde Mazhar imzalı bir şarkı vardır: Nerde Hani!

Galip Boransu | Ayhan Sicimoğlu |  MÖF :)

1998 düzenlemesinde derinlerden damara enjekte olan Sami Özer'in o ilahi ve yanık sesi doğal olarak bu versiyonda yok ama Mazhar'ın sanki daha bir içten söylediği, çok naif bir ritm ve elektro tınılarından oluşan düzenleme var karşımızda.. Sözler ise henüz eksik... 

Meraklısına not: Grup1978 yılında tadı kaçan askere gidip gelmeler ve çıkan müzikal fikir ayrılıkları sonucu dağılmış.. Bu grubun ilginç bir özelliğe sahip ve enteresan bir şarkısı daha var ki; ilerleyen günlerde onu da paylaşacağım sizlerle..  E artık hadi bakalım, şarkı içeride..  PLAY!

İpucu Beşlisi | Nerde Hani - 1973


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...