DÖNENCENİN İLK HALİ 1980 | dinle


Dönence, 1980'de Sözüm Meclisten Dışarı albümünde yayımlanmıştır. Sözü Barış Manço'ya ana melodisi Nejat Tekdal'a, bas partisyonları Ahmet Güvenç ve glockenspiel arpejleri ise Celal Güven'e aittir. Albüm kapağında besteciler olarak bu üçlünün adı yazar.

Fakat yıllar sonra Barış Manço bir Dönence kaydında Nejat Tekdal'ın adını besteciler kısmından çıkartır. Nedeni bilinmez. Gene yıllar sonra Nejat Tekdal durumu ispatlamak ve beste kimin? tartışmalarına son vermek yalnızca kendisinde bulunan şarkının sözsüz prova halini yayımlar. Dinleyeceğiniz kayıt budur.

Nejat Tekdal 1980-1981 arasında Kurtalan Ekspres'te klavye çalmıştır. Arkadaşım Eşşek, Alla Beni Pula Beni, Gülpembe gibi hitlerin bulunduğu Sözüm Meclisten Dışarı albümünün klavye soundunun oluşumunda büyük payı vardır.

Celal Güven ise Kurtalan Ekspres'e 1972'de sahne teknisyeni olarak girdi. Bir dönem grubun süpervizörlüğünü üstlendi ve yıllar boyu vurmalı çalgılarda gruba eşlik etti. Mahkum, Osman ve Günaydın Çocuklar bestelerinden bir kaçı.. 1989'da gruptan ayrıldı.

Sözüm Meclisten Dışarı zamanındaki Kurtalan Ekspres:

Ahmet Güvenç: Bas, Caner Bora: Davul, Celal Güven: Vurmalılar,
Bahadır Akkuzu: Gitar, Nejat Tekdal: Klavyeler, Serdar Akatlar, Nefesliler




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...