DISKO MANCO | dinle

Barış Manço'yu çok severim.. Kendimi bildim bileli dinlerim.. Sağlam da bir arşivim vardır.. İnternette ya da müzik marketlerinde bir çok albümü mevcuttur.. Ama bir albümü vardır ki; ulaşması o kadar zor olmasa bile nedendir bilinmez çok tanınan bir albüm değildir: 20. Sanat Yılı Disko Manço

O zaman ki plak şirketi Türküola ile ypaılan anlaşma gereği 1980 yılında bir albüm yayımlaması gerekir Barış Manço'nun.. Mecburi bir albümdür.. Manço'da yeni şarkılar yerine eski şarkılarına şöyle bir dokunur! Ama ne dokunma! Bir bakıma şimdinin remix anlayışı diyebiliriz.. Albümdeki ilk 11 şarkı yeniden düzenlenmiş, ufak ufak oynamalar yapılmıştır.. Kimileri normalden daga kısadır.. ve asıl sevdiğim; şarkılar arasında (2'si hariç) duraklama yoktur! Nonstop şeklinde ile kaydedilmiştir.. 11'i şarkının 11'i de müthiştir.. Ayrıca bu albümde başka hiçbir albümde yaralmayan Hüseyni Selam ve Kervan isimli enstrumantal eserler vardır.. Her açıdan özel bir albümdür..

Bugün size Ben Bilirim ile Nazar Eyle(2)'yi dinleteceğim.. Zaten peşpeşelerdi, birleştirdim.. Ben Bilirim'in sonunda harika bir oyun yapmış Manço.. Nazar Eyle'nin de çift sesi ve düzenlemesi harika.. Keyifli dinlemeler..

Ah Barış abi aşkolsun..


divshare logosuna tıklayıp kaydedebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...